Прокуратура започаткувала нову інформаційно-правову рубрику

14 жовтня 2014 року ВРУ ухвалила новий закон “Про прокуратуру” .
Згідно з вказаними нормативними актами прокуратура позбавляється декількох функцій, зокрема, втрачає функцію так званого «загального нагляду». Забезпечення додержання та застосування законів тепер буде покладено виключно на органи державної виконавчої влади та органи контролю.
Проте, як засвідчує прокурорська практика, чітке розуміння повноважень (прав та обов’язків) органів влади та контролю є одним з найбільш проблемних, як серед підприємців, так і простих громадян.
До прикладу, зустрічаємось з непоодинокими випадками, коли громадяни, підприємці, а особливо початківці власної справи, не можуть самостійно зорієнтуватися в великому масиві податкового та й іншого законодавства, не знають що дозволено, а що ні, контролюючим органам та їх посадовим особам, куди звертатись з того чи іншого питання.
Щоб розширити обізнаність про права та обов’язки органів контролю, серед громадян та підприємців, прокуратура області запроваджує інформаційно-правову рубрику «Роз’яснення контролюючих функцій органів виконавчої влади».
Уже з наступного тижня ви дізнаєтесь про основний перелік органів уповноважених здійснювати державний нагляд (контроль) у відповідних сферах господарської діяльності .

Прес-служба прокуратури Чернівецької області

peredplata