Незнання митного законодавства України не звільняє від відповідальності навіть греків, – стверджують митники Буковини

Це правило вкотре було доведено вчора співробітниками Чернівецької митниці під час здійснення в пункті пропуску “Порубне” митного поста “Вадул-Сірет” митного контролю пасажирького автобуса марки «Неоплан», який слідував по маршруту «Афіни-Київ-Афіни» під керуванням громадянина Греції та його напарника, громадянина цієї ж країни, що прямували з України до Греції в службових справах.
Під час здійснення огляду пред’явлених до митного контролю громадянами особистих речей митниками виявлено в господарських валізах без ознак приховування загалом 920 пачок цигарок вітчизняногго виробництва з акцизними марками різних марок (“Прима срібна”, “PRESIDENT”, “Marlboro”, “Winston”, “L&M Blue”, “Parliament”, “Прима люкс”, “Прима люкс selection”, “Davidoff СAPRI”), які не були зазначені в заповнених громадянами деклараціях.
Виявлені цигарки громадяни визнали своєю власністю, і заявили, що даний товар придбали в Україні та перевозили до Греції.
Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого статтею 472 Митного кодексу України.
На підставі статті 511 МКУ за складеним протоколом про ПМП цигарки (у одному випадку це 320 пачок загальною вартістю 3 955 грн., у іншому – 600 пачок загальною вартістю 7 890 грн.) вилучено. Порушники ж законодавства сплатили штраф – 100 відсотків від вартості предметів ПМП.

peredplata