\”Чернівціобленерго\” розпочало аварійні відключення на Буковині

“У зв’язку з аварійним вимкненням на енергоблоку на Запорізькій АЕС, склалась загроза збереження збалансованої цілісності Об’єднаної енергосистеми України” – таке повідомлення з’явилось на офіційному сайті Чернівціобленерго 1 грудня 2014 року.

Разом з тим технічний директор ПАТ \”ЕК \”Чернівціобленерго\” Богдан Козань звернувся до громадян з проханням зменшити навантаження на електромережі у час пік (з 8:00 до 10:00 год. та з 17:00 до 21:00 год.). Лише у разі такої економії у області вдасться уникнути вимкнень електроенергії — стверджує технічний директор.

За повідомленнями прес-служби ПАТ ЕК \”Чернівціобленерго\” аварійні відключення все ж будуть. Позаяк не тільки місто, а й вся область залежні від продуктивності виробітку електроенергії Запорізькою АЕС, енергопостачання на Буковині вимикатимуть щодві години.

Точного графіку відключень обленерго поки не має, вони будуть проводитися в різних районах почергово. Проте із датою імовірного завершення так званого періоду економії визначились. Впоратись із несправностями на Запорізькій АЕС обіцяють до 23-ї години 5 грудня.

Чернівецька область не єдина стала заручником складної ситуації на Запорізькій АЕС. Як повідомляє НЕК \”Укренерго\”, світло періодично вимикатимуть у всіх областях.

Так сьогодні вдень \”Харківобленерго\” знеструмило кілька тролейбусних і трамвайних маршрутах у Харкові.
www.bukpravda.cv.ua

peredplata