Податкові міліціонери Буковини повернули державі майже 5 млн. грн.

Впродовж січня-листопада цього року за матеріалами оперативних підрозділів Головного управління ДФС Буковини обліковано 44 кримінальних правопорушень у сфері податкового законодавства. Із облікованих, за матеріалами оперативних підрозділів кримінальних правопорушень – 8 за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів або 18,2 відсотки.

Серед викритих кримінальних правопорушень 21 – за ст.212 КК України (ухилення від сплати податків), з яких 7 або 33,3 відсотків за ч.3 цієї статті (умисне ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах). З обвинувальним актом направлено до суду 15 кримінальних проваджень, по яких сума збитків складає майже 5 млн. грн. Провадження по даних справах на сьогоднішній день завершені, а суму збитків відшкодовано у повному обсязі.

Крім цього, податкові міліціонери з початку року виявили 13 кримінальних правопорушень при відпрацюванні підприємств – переможців державних закупівель та по фактах легалізації доходів одержаних злочинним шляхом.

З незаконного обігу цього року вилучено товарів на загальну суму 10,9 млн. грн., з них підакцизних – 10,7 млн. грн. та припинено діяльність 8 «підпільних» цехів по виробництву фальсифікованих лікеро – горілчаних виробів. Також, за 11 місяців конфісковано товарів на суму 9,3 млн. грн. в т.ч. підакцизних – 9,1млн.грн.

«Ми застосовуємо нові ефективні методи боротьби зі злочинністю у сфері оподаткування – ефективно використовуючи інформаційні ресурси, оперативно виявляємо та відпрацьовуємо ризики фінансово-господарської діяльності платників, як от стосунків з суб’єктами господарювання з ознаками фіктивності, придбанням товарів, робіт, послуг від підприємств, які не мають виробничої бази, трудових ресурсів тощо. Ця робота проводиться в рамках реалізації першочергових завдань органів ДФС, зокрема у напрямку ліквідації «податкових ям», кримінальних схем та конвертаційних площадок, що дозволяють виводити кошти з бюджету» – наголосив очільник податкової міліції Буковини Сергій Гакман.
Прес-служба Головного управління ДФС у Чернівецькій області

peredplata