ТОП-5 країн, куди простіше всього відкрити візу українцям

ТОП-5 країн, куди простіше всього відкрити візу українцямНавіщо їхати далеко на відпочинок, якщо країни-сусіди роблять все можливе, щоб українці могли без перешкод там побувати. Спонтанний порив зустріти Новий рік за кордоном цілком реальний.

Редакція Delfi проконсультувалася з експертами і підсумувала, в яких країнах для громадян України спрощений візовий режим, не займає багато часу.

1. Незважаючи на те, що Польща входить до складу країн, що підписали Шенгенський договір, процес отримання візи туди простий. Необхідно лише надати копію паспорта та фото. Не потрібно ніяких довідок з роботи, особистих переписок або, приміром, доказів родинних зв\’язків.

2. Ситуація з Угорщиною йде практично також. З обов\’язкових документів потрібно: закордонний паспорт; копія внутрішнього паспорту всіх заповнених сторінок) і дві кольорові фотографії. А далі все залежить від мети поїздки.

Туристам достатньо надати підтвердження про наявність невикористаних квитків на запланований маршрут прямування і підтвердження про бронювання готельного номера на весь термін перебування в країні. От і все.

3. У зимовий сезон багато українці відвідують Чехію. Це відносно дешево і недалеко. Тому засмічувати тяганиною процес отримання візи просто невигідно для чехів. Єдине гальмування всього процесу – це термін оформлення візи (14 днів).

4. Отримати візу до Болгарії для українців – не складе труднощів. Відмова у візі в цю країну – явище досить рідкісне. Причин може бути декілька, але найчастіше – з-за банального некоректного заповнення анкети або нестачі документів.

З метою збільшення потоку туристів у країні робиться все можливе, щоб спростити візовий режим. Візу в Болгарії в Україні можна оформити у візовому центрі посольства, розташованому тільки в Києві.

5. Як швидко буде оформлятися віза в Словаччину – залежить від терміну, який ви хочете перебувати в країні, і від мети відвідання. У тому чи іншому випадку процес отримання візи не тривалий і зазвичай проходить без ускладнень.

peredplata