На Буковині дітям війни повернуть кошти

Упродовж тривалого часу до редакції нашого часопису надходять звернення читачів – дітей війни, котрі виграли суди стосовно виплати доплат до пенсій і котрим досі їхніх законних коштів не повернуто. За повідомленням начальника відділу з питань призначення пенсій ГУ Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Олени Буги, відвідувати з цього приводу органи Пенсійного фонду України наразі не потрібно.

Порядок погашення заборгованості за рішеннями судів, виконання яких гарантується державою, затверджено Постановою Кабінету Міністрів України від 03.09.2014 № 440.

Цим документом визначено механізм обліку судових рішень органами державної виконавчої служби (ДВС) та подальшої передачі їх до органів, що здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів, для погашення заборгованості за ними.

Особі, на користь якої ухвалено рішення суду, необхідно звернутися до управління ДВС ГУ юстиції в Чернівецькій області (тел.: 0372 55-90-27).

Слід підготувати: заяву про виконання рішення; оригінал (дублікат) виконавчого документа або рішення суду (належним чином засвідчену його копію); копію довідки про присвоєння ідентифікаційного номера; копію паспорта громадянина України, а також розрахунковий рахунок відкритий у будь-якому банку і реквізити для зарахування на нього коштів.

Повідомлення про прийняття рішення до обліку надсилається заявнику не пізніше 15-ти робочих днів з дня надходження рішення до органу ДВС. У повідомленні зазначається черга задоволення вимог заявників, до якої включено рішення. Прийняті для обліку рішення вносяться до Реєстру рішень, виконання яких гарантується державою. З метою забезпечення заявнику доступу до цього Реєстру у повідомленні про прийняття рішення до обліку зазначаються адреса відповідного веб-сайту в Інтернеті, а також ідентифікатор для доступу до інформації Реєстру.

Інформацію щодо роботи Реєстру можна отримати в ДП «Інформаційний центр» Мін’юсту України за телефоном (044) 206-71-38.
Підготувала Наталія БРЯНСЬКА

peredplata