Чернівецька земля поповнила казну на понад 6,0 млн. грн.

Стабільним та вагомим ресурсом у наповненні місцевого бюджету залишається плата за землю. Так, впродовж січня цього року чернівецькі землевласники та землекористувачі сплатили до місцевого бюджету 6,1 млн. грн. (в т.ч 5,1 млн. грн. перерахували юридичні особи, 1,0 млн. грн. – фізичні особи), що на третину мільйона перевищує надходження січня 2014р. Про це повідомляє Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях.

Як повідомив начальник відділу місцевих податків і зборів, плати за землю ДПІ у м. Чернівцях Ігор Онуфраш: «на 01.02.2015 р. у Чернівцях сплачують плату за землю: 450 платників орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності та 825 платників земельного податку – юридичні особи. Наразі на обліку перебувають 656 платників орендної плати та 56 платників земельного податку підприємців – фізичних осіб».

Крім того, в ДПІ у м. Чернівцях обліковується 16682 платники земельного податку – громадян, з них нарахування земельного податку цьогоріч проведено 5150 чернівчанам, решта мешканців обласного центру користуються пільгами по земельному податку. Також на обліку в ДПІ у м. Чернівцях перебуває 2373 громадян – платників орендної плати.

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує, що не пізніше 20 лютого 2015 року платникам плати за землю (крім громадян) необхідно подати до податкового органу за місцезнаходженням земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік з розбивкою річної суми рівними частками за місяцями.

Просимо врахувати, що коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки земель, на який індексується нормативна грошова оцінка сільськогосподарських угідь, земель населених пунктів та інших земель несільськогосподарського призначення, розрахований відповідно до пункту 289.2 статті 289 Податкового кодексу України, станом на 1 січня 2015 року становить 1,249.

peredplata