Чернівчани поповнили бюджет на понад 67 млн. грн. податку із зарплат

Впродовж двох місяців цього року до місцевого бюджету обласного центру чернівецькі платники перерахували 91,1 млн. грн. податків і зборів, з яких майже 74% займає податок на доходи фізичних осіб. Протягом січня – лютого до бюджету надійшло 67,4 млн. грн. податку, що на 15,1 млн. грн. більше минулорічного показника.
Лідерські позиції по сплаті податку на доходи фізичних осіб впевнено утримують освітяни.
Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує, що податок на доходи з виплат, нарахованих (виплачених, наданих), зокрема, у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат, які нараховуються у зв’язку з виконанням трудових відносин та за цивільно-правовими відносинами оподатковується за ставками:
– 15 % з доходу, якщо місячний оподатковуваний дохід не перевищує 10 розмірів мінімальної заробітної плати, установленої законом на 1 січня звітного податкового року (у 2015 році – 12180 грн.) ;
– 20 % з доходу, який перевищує 10 розмірів мінімальної заробітної плати.
Такі ж ставки податку застосовуються до доходів підприємців – загальносистемників та самозайнятих осіб.
Надходження податку на доходи фізичних осіб прямо пропорційно залежать від рівня заробітної плати та цивілізованих стосунків бізнесу з найманими працівниками.
Просимо громадян повідомляти про випадки порушень трудового законодавства. Чекаємо письмових звернень за адресою: м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200-А.

Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata