ДФС Буковини: понад 2 тис. декларантів зробили внесок у розвиток місцевих бюджетів

З початку цьогорічної деклараційної кампанії жителі Чернівецької області подали 2382 декларацій про майновий стан і доходи. Сума задекларованих доходів склала 102,2 млн. грн., а сума податку на доходи фізичних осіб, що підлягає сплаті до бюджету – 6,0 млн. грн. Також, правом на податкову знижку скористалися 1338 громадян – інформують у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області.

У відомстві наголошують, що подаючи декларацію та сплачуючи податок на доходи фізичних осіб, буковинці підтримують саме місцевий бюджет, який формує соціальну політику регіону. Податкову декларацію про майновий стан і доходи, отримані громадянами у 2014 році, необхідно подати до 1 травня 2015 року, а для тих громадян, які бажають отримати податкову знижку, – упродовж всього року. Декларація подається до податкової інспекції за місцем реєстрації платника (місцем проживання).

Якщо платник податків бажає подати декларацію поштою, то поштове відправлення йому необхідно надіслати не пізніше ніж за десять днів до закінчення граничного терміну подання декларації. Тобто не пізніше 20 квітня 2015 року.

Також, декларацію можна подати в електронній формі за допомогою засобів електронного зв’язку з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису згідно із законодавством.

Вичерпна інформація з питань декларування доходів громадян, а також адреси територіальних ДПІ розміщена на офіційному веб-порталі територіальних органів ДФС у Чернівецькій області в окремому розділі „Декларування доходів громадян – 2015”: http://cv.sfs.gov.ua/deklaruvannya-dohodiv-gromadyan.

peredplata