На Буковині продаж підакцизних товарів поповнив бюджет на 27 млн. грн.

В Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області поінформували, що таку суму акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів сплатили до бюджету платники податків у першому кварталі 2015 року.

У відомстві нагадують, що для підвищення фінансової спроможності місцевих рад внесено зміни до Податкового та Бюджетного кодексів, зокрема запроваджено акцизний податок з реалізації через роздрібну торгівельну мережу підакцизних товарів (пиво, алкогольні напої, тютюнові вироби, нафтопродукти та інше паливо).

Варто зазначити, кожен громадянин, який став клієнтом пункту роздрібного продажу алкоголю, тютюну, пива, бензину має право проконтролювати, чи відображається 5 відсотків від сплаченої ним суми за придбаний підакцизний товар у виданому фіскальному чеку. У розрахунковому документі – фіскальному чеку РРО обов’язково повинні бути відображені ставка та сума акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизних товарів.

Сплачувати акцизний податок потрібно протягом 10 днів, що настають після граничного терміну подання звітності, тобто до 30 числа кожного місяця до місцевого бюджету адміністративно-територіальних одиниць, де розташовані пункти продажу підакцизних товарів.

peredplata