В першому кварталі 2015 року торгівельними партнерами бізнесменів Буковини стали 58 країн світу

Про це повідомили фахівці Чернівецької митниці ДФС. Впродовж січня-березня 2015 року загальний товарообіг склав 91,9 млн. дол. США. В зоні діяльності митниці Буковини імпортовано 31,8 тис. тонн вантажів на суму 52,5 млн. дол. США та експортовано 91,0 тис. тонн вантажів вартістю 39,4 млн. дол. США

Найбільшими країнами – експортерами товарів з Чернівеччини були Румунія та Польша. Також значно зріс експорт товарів до Угорщини, зростання відбулось на 88,9 відсотків та до Ірану зростання на 178,5 відсотків ніж за аналогічний період минулого року. Головними постачальниками імпортної продукції в регіон залишилися Румунія, Туреччина, та Німеччина.

За галузевим поділом серед товарів, що імпортуються на Буковину лідирувала приймальна апаратура телевізійна, відеомонітори та відеопроектори а також бавовняні тканини. Серед експортованих – продовольчі товари та продукція сільського виробництва, до прикладу олія та горіхи, а також експортували оброблені лісоматеріали.

Станом на 01 квітня 2015 року на обліку в митниці перебуває 1321 суб’єкт зовнішньоекономічної діяльності. З них впродовж січня – березня 2015 року зовнішньоторгівельні операції здійснювали 424, за аналогічний пеіод минулого року зовнішньоторгівельні операції проводили 379 суб’єкти.

peredplata