Олексій Каспрук : Ми повинні зробити все для того, щоби наші діти отримували збалансоване і корисне харчування

Питання про затвердження нового примірного двотижневого меню сніданків для учнів 1-4 класів шкіл за пропозицією міського голови Олексія Каспрука 15 квітня знято з розгляду виконавчого комітету міської ради.
«У багатьох містах України взагалі відмовилися від безкоштовного харчування школярів молодших класів. Управління освіти міської ради після консультацій з батьківською громадськістю пропонує виконавчому комітету змінити меню безкоштовних сніданків для молодших школярів. У нас є питання і до нового,і до старого меню. Моє особисте бачення – ми повинні зробити все для того, щоби наші діти в чернівецьких школах отримували збалансоване і корисне харчування. Пропонує питання зняти на довивчення. Є пропозиції громадськості, громадських організацій, які об’єднують фахівців з організації харчування, їх треба всі уважно проаналізувати і вже після цього приймати зважене рішення », – зазначив міський голова Олексій Каспрук. Він вважає, що організацію харчування школярів потрібно змінювати, враховуючи позитивний досвід інших країн, переваги національної кухні та поради дитячих дієтологів.
Зокрема, за висновками дитячих дієтологів, наданих міському голові, запропоноване управлінням освіти міської ради меню відповідає встановленим нормам, але на їх думку, може бути вдосконалене за рахунок збільшення соків, фруктів, меду, варення, мармеладу, молочних продуктів.
До кінця цього місяця планується запровадити харчування школярів за типом «шведський стіл» в чернівецькій школі №16. Для цього вже замовлено спеціальне обладнання. Досвід організації такого типу харчування буде враховано при розробці збалансованого меню для молодших школярів на наступний навчальний рік.
Водночас міський голова Олексій Каспрук доручив управлінню освіти міської ради обговорити питання дотримання вимог тендерних угод з підприємцями, які забезпечують організацію харчування школярів, посилити контроль за якістю харчування школярів і дошкільнят, долучити до здійснення цього контролю батьківську громадськість, депутатів, громадських активістів, розпочати роботу з батьками та школярами щодо важливості правильної культури харчування для збереження здоров’я.

peredplata