Із землі зібрали на 4 млн. грн. більше податку

З початку року землевласники та землекористувачі сплатили до місцевого бюджету Чернівців 23,1 млн. грн. (в т.ч. 19,6 млн. грн. перерахували юридичні особи, а 3,5 млн. грн. – фізичні особи), що на 3,9 млн. грн. більше, аніж минулого року.
Як повідомив начальник відділу місцевих податків і зборів, плати за землю ДПІ у м. Чернівцях Ігор Онуфраш: «станом на 01.04.2015 р. у Чернівцях сплачують плату за землю: 450 платників орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності та 825 платників земельного податку – юридичні особи. Наразі на обліку перебувають 656 платників орендної плати та 56 платників земельного податку підприємців – фізичних осіб».
Крім того, в ДПІ у м. Чернівцях обліковується 16682 платники земельного податку – громадян, з них нарахування земельного податку цьогоріч проведено 5150 чернівчанам, решта мешканців обласного центру користуються пільгами по земельному податку. Також на обліку в ДПІ у м. Чернівцях перебуває 2373 громадян – платників орендної плати.
«Загалом цього року чернівецькі землевласники та землекористувачі задекларували 93,8 млн. грн. (в т.ч. 56,6 млн. грн. орендної плати за землю та 37,2 млн. грн. земельного податку)», – розповів посадовець.
Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata