Карантин введено майже в усіх навчальних закладах Буковини

Навчаються лише школярі Путильського та Вижницького районів

Практично в усіх районах області та на території міста Чернівці в посиленому режимі працюють комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій та комісія при облдержадміністрації, що забезпечують координацію заходів, що здійснюються.

На сьогодні в усіх районах, крім Вижницького та Путильського, приймались рішення про припинення навчального процесу в навчальних закладах, в окремих районах – і в загальноосвітніх навчальних закладах і дошкільних установах.

Також Головний державний санітарний лікар повідомила про те, що наразі на Буковині здійснюється введення додаткових обмежувальних заходів, зокрема, маскового режиму в місцях масового скупчення людей, посилення дезінфекційного режиму в громадському транспорті.

«Надалі ситуація залишається складною у зв’язку з тим, що у великої кількості громадян захворювання протікає у важкій формі, що є і наслідком несвоєчасного звернення за медичною допомогою. Тож продовжую закликати усіх звертатись за медичною допомогою у першу добу з моменту виникнення проявів ГРВІ або грипу, – додала Наталія Гопко. – Це є передумовою для успішного й ефективного лікування та дасть можливість вносити корективи стосовно обмежувальних заходів, які на сьогодні запроваджено в області».

Джерело: Прес-служба Чернівецької ОДА

peredplata