У Чернівцях рятувальники провели інформаційний захід в дитячому садочку

У Чернівцях рятувальники провели інформаційний захід в дитячому садочку З метою навчання громадян правилам безпеки працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області проводять різноманітні заходи. Так, зокрема в дошкільному навчальному закладі № 53 «Віночок», що знаходиться по вул. Дарвіна в Чернівцях, рятувальники провели інформаційний захід з вихованцями закладу, вихователями та обслуговуючим персоналом.
Сам захід був поділений на 2 частини. Перша, практичну, полягала в тому, що діти та дорослі відпрацьовували проведення евакуації з приміщення садочку на випадок виникнення надзвичайної події. Згідно плану заходу в приміщенні кухні виникла умовна пожежа. Системою оповіщення було повідомлено всіх присутніх про подію, завдяки чому вихователі змогли евакуювати всіх діток на вулицю до того, як пожежа розповсюдилася. Обслуговуючий персонал закладу намагався самотужки ліквідувати умовну пожежу за допомогою вогнегасника, проте не знали як правильно ним скористатися. Вже після цього вони викликали пожежно-рятувальні підрозділи, які ліквідували небезпеку.
Фахівці Управління ДСНС України у Чернівецькій області ознайомили присутніх на заході з основами правильного користування первинними засобами пожежогасіння. «Кожна людина повинна вміти скористатися вогнегасником, адже завдяки цьому можна запобігти поширенню вогню, ліквідувавши її на початковій стадії» – звернулися рятувальники до людей. Для кращого засвоєння набутого матеріалу усім дорослим було дозволено самотужки спробувати скористатися вогнегасником. Для цього організатори зустрічі змоделювали «пожежу». Також рятувальники звернули увагу всіх присутніх на те, що за допомогою Системи оповіщення людям повідомляється не тільки про пожежі, а й про виникнення надзвичайних ситуацій.
Проведення таких заходів є надзвичайно важливими, адже завдяки цьому можна навчити людей правилам безпеки та правильному користуванню первинними засобами пожежогасіння. Це допоможе людям не розгубитися у скрутній ситуації.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області

peredplata