На екологію чернівчани витратили більше півмільйона гривень

Протягом чотирьох місяців цього року чернівецькі підприємці сплатили до зведеного бюджету 530,9 тис. грн. екологічного податку.

Наразі на обліку в ДПІ у м. Чернівцях перебувають 1110 платників екологічного податку (в т.ч. 716 юридичних осіб та 394 фізичних осіб – підприємців)».
Найбільші суми податку сплачуються за розміщення відходів у спеціально відведених для цього місцях та за викиди шкідливих речовин в атмосферне повітря. Про це повідомляє Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернівцях.

Законом № 71 внесено зміни до Податкового кодексу, згідно з якими оподаткування викидів забруднюючих речовин в атмосферу пересувними джерелами забруднення екологічним податком припинено із відповідним збільшенням ставок акцизного податку на всі види моторного палива.

Водночас, у 2015 році об’єкти, база оподаткування, ставки, базовий податковий (звітний) період, порядки обчислення, подання податкової звітності та сплати екологічного податку залишилися незмінними, порівняно з попереднім роком.

Нагадуємо, що платники податків, які цього року не планують здійснення викидів, скидів забруднюючих речовин, розміщення відходів, повинні подати заяву довільної форми про відсутність у звітному році об’єкта обчислення екологічного податку до відповідного податкового органу за місцем розташування джерел забруднення.

Заяву потрібно подати не пізніше граничного терміну подання податкової декларації за І квартал звітного року, тобто не пізніше 12 травня 2015 року. В іншому разі платник податку зобов’язаний подавати податкові декларації відповідно до ст. 250 Податкового кодексу України.

peredplata