10 травня — День матері. Привітаймо найрідніших!

Перше слово людини – «мама». Кожна дитина щонайменше раз на день його промовляє. Це слово розуміють у всіх країнах світу, і навіть звучить воно майже однаково у більшості мов. Воно асоціюється з душевною теплотою, ласкою, добром, викликаючи в уяві ніжний образ найріднішої, найближчої, найдорожчої людини.

10 травня — День матері. Привітаймо найрідніших!

Другої неділі травня світ відзначає одне з головних родинних свят — День матері. Цей День традиційно святкують в Європі, у США, в країнах Азії. Така велика його популярність спричинена тим, що найдорожчою та найріднішою для кожної людини споконвіку була і є мама – жінка, яка подарувала життя і вивела на життєвий шлях. Щастя й краса материнства в усі століття оспівувалися кращими художниками і поетами. Любові до матері присвячено безліч віршів, поем, романів, пісень та художніх полотен.

Безумовно, День матері – одне з найбільш зворушливих свят, тому що кожен з нас з дитинства і до своїх останніх днів несе в душі єдиний і неповторний образ – образ своєї мами, яка все зрозуміє, завжди пожаліє і простить та буде самовіддано любити, незважаючи ні на що. Мами присвячують своїм дітям життя, жертвуючи заради їхнього щастя усім.

Що може бути ріднішим за матусині руки? Коли сумно, вони зігрівають тебе обіймами. Що може бути лагіднішим за матусині очі? Вони осяюють світ навколо. Немає миті щасливішої, ніж та, коли матуся посміхається. І навіть коли вона сердиться, ми дивимось на неї з вдячністю й любов’ю.

Матері дають нам життя. Вони плекають нас з першої миті нашого існування. І ніхто не зрозуміє краще за маму. Вона завжди поряд, завжди допоможе. Вона готує найкращі страви і дає наймудріші поради. Вона пишається нашими досягненнями і хвилюється, коли нас немає вдома. Вона любить нас понад усе і навіть більше.

Мама навчає нас найголовнішим людським чеснотам – доброті, чесності, порядності та людяності. Вона відкриває для нас життєвий шлях, допомагає на заблукати на ньому та не схибити. І кожен з нас має прагнути зробити все для того, щоб мама завжди могла нами пишатися і якнайменше журилась через наші невдачі.

Любіть своїх мам, допомагайте їм, пам\’ятайте про них — ніхто не зробить для вас більше, ніж вони, і ніхто не буде з вами так само щирий.

В цей день ми від усієї душі вітаємо дорогих мам з їхнім святом. Хай світлом і добром відгукуються в душах дітей ваші нескінченні турботи, терпіння, любов і відданість.
Зі святом вас, найрідніші, найдорожчі!

peredplata