Міська влада взялася за роботу торгових об’єктів у парках

Питання встановлення та функціонування торгових об’єктів на території Центрального парку культури і відпочинку ім. Т.Г.Шевченка та КП «Парк «Жовтневий» за розпорядженням міського голови Олексія Каспрука вивчала комісія, до складу якої входили фахівці, депутати, представники громадськості.

Комісія провела кілька обстежень на території парків. В обох парках виявлено порушення, тривають заходи з їх усунення. Для встановлення міри відповідальності посадовців, з вини яких допущено порушення, міський голова Олексій Каспрук призначив службове розслідування.

Як повідомив директор департаменту економіки міської ради Ярослав Городенський, комісія встановила, що суб’єкти господарювання у парках здійснюють торговельну діяльність переважно на підставі договорів про співпрацю. Розміри внесків на благоустрій та розвиток парків у цих договорах керівники парків встановлювали самостійно, без будь-яких розрахунків.

На території Центрального парку культури і відпочинку ім. Т.Г.Шевченка на підставі договорів про оренду функціонують три кафе, а на підставі договорів про співпрацю – 14 торгових об’єктів, а також тир, приватна вбиральня, надаються художні послуги. Первинні договора про співпрацю з цими підприємцями укладені до встановлення міською радою заборони на розміщення таких об’єктів на території парку.

На території парку «Жовтневий» на підставі договорів про співпрацю працюють 13 торгових об’єктів та 12 об’єктів розваг (тир, атракціони, батут, картинг, катамарани, велосипеди, прокат дитячих авто тощо). 9 з цих договорів про співпрацю були укладені керівником КП «Парк «Жовтневий» всупереч рішенню сесії міської ради, яким було заборонено встановлювати тимчасові споруди для провадження підприємницької діяльності у парках (крім літніх майданчиків та атракціонів). Окрім того з’ясовано, що на території парку «Жовтневий» низка суб’єктів господарювання за незначну плату займають великі площі, мають борги.

З метою усунення недоліків та впорядкування господарської діяльності буде розроблено єдиний порядок встановлення на території парків об’єктів торгівлі та надання паспортів прив’язки для розміщення тимчасових споруд, літніх майданчиків, визначено механізм встановлення плати за тимчасове користування окремими елементами благоустрою. До прийняття рішення міської ради з цих питань дирекціям парків заборонено встановлювати будь-які торгові об’єкти та надавати місця з організації торгівлі.

Звіт про роботу парків, проблемні питання їх функціонування та пропозиції щодо їх розвитку буде заслухано на сесії міської ради.

Результати службового розслідування також будуть доведені до громади.

peredplata