9 природних ароматів, які несподівано змінюють емоції людини

Кожен із ароматів має свій вплив на емоції або поведінку людини. Деякі діють як заспокійливе, лікуючи безсоння, знімаючи стрес та напругу, а інші навпаки бадьорять зранку краще ніж кава.

Аромат Лаванди. Лавандове масло допомагає заспокоїти розум і тіло для миттєвої релаксації. Концентрований запах лаванди рятує від безсоння.

Аромат Кориці. Кориця сприяє поліпшенню роботи головного мозку. У неї м’який, теплий та солодкий аромат. Ця коричнева спеція-справжня пігулка з суперсилою. Дослідники встановили, що запах кориці покращує моторику, зір, пам\’ять і увагу.

Аромат яблук. Яблука пом\’якшують біль при мігрені. Особам які страждають від нападів головного болю, варто тримати біля себе аромати з яскраво вираженою яблучною складовою. Крім болезаспокійливої дії, також допомагає знизити тривожність.

Жасмин усуває депресію. Аромат жасмину по-перше робить нас більш уважними, по-друге допомагає боротися з поганими думками.

Хвойний аромат. Хвойний запах зменшує стрес. Японські дослідники відправили дві групки гуляти лісом: першу групу-листяним, другу-хвойним. Перші повернулися стривожені і незадоволені, другі-свіжі і відпочилі. Висновок у японських дослідників напросився сам собою.

Цитрусовий аромат бадьорить. Аромат понеділка: навіть мертвого підніме з ліжка. Цитрус допомагає виробляти і зберігати енергію стільки, скільки потрібно.

Аромат свіжоскошеної трави. Цей запах піднімає настрій. Регулярне перебування в полі дії аромату свіжоскошеної трави допомагає запобігти зниженню розумових здібностей, також діє від втоми.

Аромат м’яти. М\’ята підвищує концентрацію уваги. М\’ятний запах прочищає дихальні шляхи, що в свою чергу, бадьорить і стимулює мозкову активність.

Аромат ванілі. Ваніль робить добрішим, а життя солодшим. Вона допомагає балансувати людину на грані між зібраністю і розслабленням.

peredplata