Скільки м’яса, молока, яєць , овочів з’їли буковинці минулоріч

У 2014р. житель області в середньому спожив 45 кг м’яса та м’ясних продуктів, 250 кг молока та молочних продуктів, 308 яєць, 116 кг хлібних продуктів, 172 кг овочів, 148 кг картоплі, 55 кг плодів, ягід та винограду, 36 кг цукру, 13 кг олії та 9 кг риби. Про це повідомляє Головне управління статистики Чернівецької області.

Порівняно з 2000р. відмічалась збільшення обсягу вживання таких цінних продуктів як м’ясо, яйця, овочі, риба та фрукти. Однак, порівнюючи з 90-ми роками, рівень споживання молочних та м’ясних продуктів, плодів та риби значно менший.

Традиційно житель нашої області вживає більше молочних та хлібних продуктів, картоплі та овочів, ніж в середньому в країні. Водночас, що стосується споживання м’яса, риби, яєць та цукру, то тут буковинці дещо відстають.

peredplata