У ДФС Буковини інформували громадськість про засади запобігання та протидії корупції

Сьогодні, 19 серпня, в.о. заступника начальника управління власної безпеки Головного управління ДФС у Чернівецькій області – полковник податкової міліції Валерій Макаренко дав брифінг на тему: «Основні аспекти запобігання та протидії корупції в органах ДФС Буковини».

Зокрема, посадовець поінформував представників регіональних засобів масової інформації та громадських організацій про виконання завдань, визначених Головою Державної фіскальної служби України Романом Насіровим, а також заходів, які вживаються фіскальною службою Буковини у сфері боротьби з корупційними проявами.

Особливу увагу Валерій Макаренко звернув на роль громадськості у проведенні заходів, спрямованих на запобігання корупції. «Щоб побороти таке ганебне явище як корупція, важливо подолати інертність як з боку громадян, так і з боку влади. Я закликаю усіх не бути байдужими, чи стояти осторонь, а повідомляти про усі протизаконні дії за телефоном довіри (0372)54-56-14 або на гарячу антикорупційну лінію «Пульс» за телефоном (044)284-00-07», – наголосив в.о. заступника начальника управління власної безпеки Головного управління ДФС у Чернівецькій області.

У свою чергу присутні на брифінгу голова Громадської Ради при Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області Василь Макух та голова Ради Територіального відділення ВГО «Асоціація платників податків» в Чернівецькій області Ігор Мисевич також висловилися на користь озвучених Валерієм Макаренком тез. «Громадськість області не миритиметься з корупцією, натомість буде безкомпромісно з нею боротися, адже буковинці не повинні сприймати її як невід’ємний елемент взаємин між платниками та податківцями», – відзначив Василь Макух.

peredplata