Олександр Фищук: необхідно належно відзначити 75-річчя від дня народження Івана Миколайчука

Сьогодні, 29 лютого, під час апаратної наради голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук проінформував про засідання Організаційного комітету з підготовки та відзначення 75-річчя від дня народження Івана Миколайчука, що відбулося минулого тижня під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра культури В’ячеслава Кириленка.
Обговорено питання встановлення пам’ятника Івану Миколайчуку у Києві та у Чернівцях, реконструкції кінотеатру імені І.Миколайчука в обласному центрі. Зауважувалось, що кошти на вищезазначені цілі область може отримати за рахунок Державного фонду регіонального розвитку.
Як повідомив очільник краю, в рамках відзначення відповідної ювілейної дати на Буковину планується візит Президента України.
Олександр Фищук дав доручення управлінню культури облдержадміністрації обговорити з Головою Державного агентства України з питань кіно та заступником голови Організаційного комітету Пилипом Іллєнком основні організаційні аспекти святкування пам’ятної дати.
Службі автомобільних доріг у Чернівецькій області доручено вирішити із заступником Міністра інфраструктури України Володимиром Омеляном питання наближення в область фінансування для забезпечення приведення до 25 травня 2016 року дорожньої інфраструктури в належний стан.
«У цьому році уся Україна вшановуватиме 75-ліття від дня народження нашого славного земляка. Завдяки такій багатогранній творчій постаті, як Іван Миколайчук, Буковина стала відомою на весь світ. Тож наш обов’язок – докласти максимум зусиль, аби на території нашого краю відповідні урочисті заходи відбулися на належному рівні», – наголосив голова облдержадміністрації.

peredplata