У Чернівцях відкрили Соціальний центр для переселенців

Сьогодні в Чернівцях в рамках проекту «Покращення умов життя та соціальна адаптація внутрішньо переміщених осіб у Чернівецькій області», який виконується обласною радою за фінансової підтримки ЄС, відбулось відкриття Соціально-консультативного центру по роботі з внутрішньо переміщеними особами. За кошти проекту в приміщення ГО «Волонтерський рух Буковини» придбано меблі та комп’ютерну техніку. Відтепер тут працюватимуть кваліфіковані юрист та психолог, які надаватимуть переселенцям різного віку необхідну підтримку.
Звертаючись до присутніх на відкритті центру, голова обласної ради Михайло Гайничеру зауважив, що виграний обласною радою проект підтримки внутрішньо переміщених осіб є найбільш соціально значимим транскордонним проектом з усіх, що виконуються в області, адже завдяки йому є змога надати конкретну допомогу людям, які її насправді потребують. Голова облради закликав чернівчан долучитись до підтримки переселенців, передаючи їм необхідні речі повсякденного вжитку та одяг, і запевнив, що його родина також не залишиться осторонь такої благодійної акції. Він також зауважив, що це лише один з напрямків проекту, який передбачає також будівництво та реконструкцію 22 квартир для родин зі сходу України, а також фінансову підтримку на розвиток малого та середнього бізнесу в області.
Сьогодні ж в обласній раді відбувся конкурс бізнес-планів, підготовлених переселенцями. Конкурсна комісія, до якої увійшли заступник голови обласної ради Валентин Маніліч, науковці економічних факультетів буковинських вузів, депутати, члени громадських організацій, розглянула десять бізнес-планів, кращі з яких будуть реалізовані на території області за кошти проекту.

peredplata