Посадовці фіскальної служби та молоді бізнесмени регіону обговорили шляхи налагодження партнерських відносин

Круглий стіл на тему необхідності вдосконалення податкового законодавства відбувся нещодавно на базі бізнес-центру «Горизонт», участь у якому взяли представники чернівецької бізнес-спільноти, а також заступник начальника Головного управління ДФС у Чернівецькій області Іван Матіос та начальник управління оподаткування доходів з фізичних осіб податкового відомства регіону Сергій Попелишко.

Під час жвавої дискусії з молодими підприємцями, які роблять свої перші кроки на шляху до успіху та визнання, Іван Матіос детально висвітлив переваги, якими суб’єкти господарювання зможуть скористатися після введення в дію змін до Податкового кодексу, що запропоновані Міністерством фінансів України та Державною фіскальною службою. Зокрема, посадовець наголосив на тому, що мета цих змін – максимально гармонізувати національне податкове та митне законодавство із європейським. «Маємо розуміти: тільки запровадивши єдині для всіх прозорі правила гри, зможемо побудувати конкурентоздатну економіку та забезпечити належне наповнення бюджетів усіх рівнів, а отже і високий рівень життя для кожного українця», – додав він.

Відтак, Іван Матіос та Сергій Попелишко відповіли на низку запитань молодих бізнесменів щодо системи оподаткування та застосування єдиного податку, митного оформлення вантажів та податкових пільг, а також розповіли про відповідальність за порушення податкового законодавства.

Насамкінець Сергій Попелишко закликав молодих підприємців звертатися за потреби за роз’ясненнями і консультаціями до фахівців фіскальної служби області. У свою чергу Іван Матіос відзначив Дмитра Лукенчука за значний особистий внесок у розвиток підприємництва в регіоні, налагодження партнерських відносин між представниками бізнес-спільноти і фіскальною службою та активну громадську позицію Подякою ГУ ДФС у Чернівецькій області.

peredplata