Податкові міліціонери Буковини за вісім місяців нинішнього року викрили 5 «підпільних» цехів

За матеріалами, зібраними оперативниками Головного управління ДФС Буковини з початку 2015 року в Єдиному реєстрі досудових розслідувань за оперативними матеріалами обліковано 43 кримінальних правопорушення. З яких 12 або 27,9 відсотків тяжкі та особливо – тяжкі злочини у податковій сфері.

До суду направлено провадження за вчинення 20 кримінальних правопорушень, в т.ч. з обвинувальним актом – 15 кримінальних правопорушень; з клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності у зв’язку з відшкодуванням завданих державі збитків – 5 кримінальних правопорушення

Як повідомив перший заступник Головного управління ДФС у Чернівецькій області Сергій Гакман – з початку року уже відшкодовано збитків по кримінальних провадженнях на загальну суму понад 4,8 млн. грн., в т.ч. за направленими до суду кримінальними провадженнями – 3,5 млн. грн. та на 1,3 млн. грн. досягнуто податковий компроміс.

Також впродовж січня-серпня 2015 року за матеріалами оперативного підрозділу зареєстровано 3 кримінальні провадження за напрямком протидії незаконному відшкодуванню ПДВ та 9 справ за фактами ухилення від сплати ПДВ.

За цей же період обліковано 23 кримінальні правопорушення пов’язані з незаконним обігом підакцизних товарів та виявлено і припинено діяльність 5 «підпільних» цехів.

Завдяки проведеним оперативним заходам з незаконного обігу вилучено товарів в сумі понад 19 млн. грн., в т.ч. підакцизних – 15,3 млн. грн. та конфісковано товарів на суму майже 2,7 млн. грн.

peredplata