Чернівецькі політологи отримали змогу навчатися у Любліні

Чернівецькі політологи отримали змогу навчатися у Любліні 27 листопада 2015 року Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича уклав Угоду про спільне навчання студентів з Люблінським університетом імені Марії Кюрі-Склодовської (Польща).

Її підписали, за дорученням ректорів, проректори з наукової роботи та міжнародних зв’язків професори Петро Фочук і Ришард Дембіцький. Відповідно, декан факультету історії, політології та міжнародних відносин ЧНУ професор Олександр Добржанський та декан факультету політології професор Ґжеґож Януш підписали Протокол еквівалентності навчальних програм як додаток до Угоди.

Що ж насправді дають названі документи для студентів ЧНУ? Згідно з ними, наші студенти, які здобувають фах міжнародника чи політолога, набуваючи кваліфікацію магістра, мають можливість засвоїти дворічну магістерську програму в обох університетах, навчаючись в кожному з них по одному рокові (або впродовж його, або посеместрово). Навчання проходитиме відповідно за погодженням сторонами Угоди.

Студенти, які успішно завершили навчання в обох університетах, отримають диплом магістра ЧНУ і диплом магістра УМКС, що суттєво розкриватиме перед ними можливості для майбутнього працевлаштування.

Джерело: [id]=5245]офіційний сайт ЧНУ

peredplata