Буковинці сплатили 4,3 млн. грн. податку на нерухомість

За 11 місяців 2015 року від платників Чернівецької області до регіональних скарбничок від власників об’єктів житлової та нежитлової нерухомості – як фізичних, так і юридичних осіб, надійшла така сума податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, а це майже на 0,7 мільйона гривень більше від прогнозованих показників. Про це повідомляють у Головному фіскальному відомстві Буковини.

Також нагадують, що відповідно до пункту 266.1 статті 266 Податкового кодексу України платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості.

Слід зауважити, починаючи з січня 2015 року доходи місцевих бюджетів почали зростати зокрема, і від сплати податку на нерухомість, відмінного від земельної ділянки.

Натомість, призначення податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки не обмежується тільки наповненням доходної частини місцевого бюджету, але й має на меті сприяти детінізації майнових відносин, розвитку інституту приватної власності в регіоні.

peredplata