СБУ припинила діяльність диверсійно-розвідувальної групи

СБУ припинила діяльність диверсійно-розвідувальної групиПізно ввечері 9 грудня 2015 року в результаті проведеної Службою безпеки спецоперації припинено діяльність диверсійно-розвідувальної групи, яка діяла у низці міст України, у тому числі в Києві.

Затримано трьох громадян Російської Федерації та трьох громадян України. Ще один із членів ДРГ чинив опір із застосуванням автоматичної зброї, поранивши при цьому двох співробітників спецпідрозділу “Альфа” і був знешкоджений. Стан одного із поранених критичний, у ці хвилини лікарі борються за його життя. Під вогнем співробітники “Альфи” спочатку евакуювали з помешкання, де переховувався диверсант, господарів квартири та їх семирічну дитину, і лише потім завершили штурм озброєного злочинця.

Огляд місць події триває, однак лише в одній з адрес у столиці на цю хвилину вже вилучено вісім споряджених саморобних вибухових пристроїв, чотири кілограми тротилу, автоматичну зброю, більше сорока гранат та близько двох тисяч патронів, а також компоненти вибухових пристроїв та засобів ураження.

Пізно ввечері 9 грудня 2015 в результаті проведеної Службою безпеки спецоперації зупинено діяльність диверсыйно-розвідувальної групи, яка працювала в ряді міст України, в тому числі в Києві. Затримано двох громадян Російської Федерації і три громадянина України. Ще один член ДРГ пручався із застосуванням автоматичної зброї, поранивши двох співробітників спецпідрозділу Альфа і був нейтралізований.

Коментуючи спецоперацію, співробітники СБУ повідомили, що вона триває в ці хвилини та інших подробиць поки немає. У прес-службі СБУ подробиці операції обіцяють повідомити вранці на брифінгу.

Відомо, що затримано трьох громадян Росії і трьох українців. За однією з адрес у столиці вилучено вісім споряджених саморобних вибухових пристроїв, чотири кілограми тротилу, автоматичну зброю, більше сорока гранат та близько двох тисяч патронів, а також компоненти вибухових пристроїв та засобів ураження.

Як пізніше повідомив в twitter журналіст Петро Шуклінов, боєць спецпідрозділу СБУ \”Альфа\” в результаті поранення загинув.
\”Мені підтвердили. Боєць \”Альфи\” помер. Постріл в голову. Вбивця – російський диверсант – убитий вогнем у відповідь\”, – написав він

peredplata