За втручання прокуратури діти-сироти з Буковини успадкували майно вартістю майже 3 млн. грн.

За інформацією прес-служби прокуратури Чернівецької області упродовж 2015 року органами прокуратури Чернівецької області пред’явлено 48 позовних заяв в інтересах дітей на загальну суму понад 3 млн.грн. та 10 позовних заяв в інтересах держави у сфері охорони дитинства на суму понад 81 тис. грн.

Відновлено права 54 неповнолітніх – за ними визнано право власності на спадкове майно (автомобілі, житлові будинки з господарськими будівлями та спорудами, земельні ділянки) на загальну суму 2 млн. 845 тис. грн.

З метою захисту житлових прав неповнолітніх за позовами прокурорів судами області накладались заборони на відчуження квартир.

За прокурорського втручання дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, виплачено близько 40 тис. грн. одноразової грошової допомоги при закінченні навчальних закладів, заробітної плати за час проходження виробничої практики та компенсацій на придбання одягу та взуття.

Захист прав та інтересів дітей надалі залишатиметься одним із пріоритетних напрямків роботи органів прокуратури Чернівецької області.

peredplata