На пільговий проїзд в Чернівцях планують витратити близько 20 мільйонів гривень

На пільговий проїзд в Чернівцях планують витратити близько 20 мільйонів гривеньПроте поки що невідомо, як саме їх витрачати

Як повідомив на сьогоднішньому брифінгу міський голова Олексій Каспрук, Асоціацією міст України було вирішено відмовитись від державної субвенції, а фінансувати пільги за проїзд в громадському транспорті з міського бюджету. За його словами, в Чернівцях з цією метою зарезервували близько 20 мільйонів гривень, проте наразі шукають механізм компенсації грошей за пільговий проїзд. Найбільш доцільним вважають впровадження адресної допомоги пільговикам – проте як це відбуватиметься, поки що невідомо. \”Чекаємо рішень центральних органів влади щодо механізму\” – пояснює міський голова такі довгі вагання. Паралельно тривають перемовини з перевізниками, які, в свою чергу, готові возити пільговиків, проте просять дозволити підвищити їм ціни на проїзд.

Поки цей процес триває і нічого ще не вирішено остаточно, тому наразі пільгове перевезення в місті відбувається на тих умовах, які діяли до 1 січня. За словами Каспрука, йде мова про збереження усіх затверджених пільгових маршрутів, безкоштовний проїзд пільгових пасажирів у тролейбусах та 2 т.зв. \”пільгові місця\” у маршрутах загального користування. Також Каспрук закликав городян звертатися до нього з наявними скаргами на перевізників, якщо такі з\’являться:

\”Перевізники – це не однорідна маса, їх є близько кількох десятків. Так що якщо на окремих маршрутах є скарги, то ми готові їх розглядати і вести індивідуальну роботу з кожним перевізником\”, – зазначив сьогодні Олексій Каспрук під час чергового брифінгу.

peredplata