Територіальні управління соцзахисту завершують кампанію з призначення субсидій 2015-2016 року

Про стан призначення житлових субсидій населенню області йшлося сьогодні, 09 лютого, під час прес-конференції заступника директора Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Юрія Півня.
Як повідомив посадовець, закінчується кампанія 2015-2016 року з призначення субсидій за новим порядком громадянам, які потребують допомоги від держави на сплату житлово-комунальних послуг.
«На сьогодні за призначенням житлових субсидій звернулось 129 тис. буковинських сімей. Призначено субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого і рідкого пічного побутового палива в області близько 124 тис. родин (96% від тих, які за ними звернулись)», – зазначив заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації.
Нині в районних управліннях праці та соціального захисту населення залишилось ще близько 5 тис. необроблених документів на призначення субсидій. Коли їх опрацюють, людям відправлять відповідні повідомлення та поточна програма призначення субсидій буде завершена.
Наразі в Чернівцях фіксується значене зменшення кількості громадян, що звертаються за призначенням субсидій.
Загалом, як підсумував посадовець, система субсидій виявилась цілком виправданою, оскільки допомогла більшій кількості населення держави. Насамперед, це стосується малозабезпечених верств населення.

peredplata