Буковинські декларанти вже задекларували 44,7 мільйонів гривень доходів

Відтак, за два місяці поточного року декларації про отримані в 2015 році доходи вже подали 1116 буковинців. З них, 628 громадян відзвітувались про доходи які підлягають обов’язковому декларуванню. Загальна сума податкових зобов’язань, яка самостійно визначена громадянами в податкових деклараціях складає 2,3 млн. грн. ПДФО та 0,4 млн. грн. військового збору.

У відомстві нагадують, що з 1 січня до 1 травня 2016 року триває кампанія декларування майнового стану і доходів, одержаних громадянами у 2015 році.
Подати таку декларацію зобов’язані громадяни, які упродовж 2015 року отримали доходи: з яких при нарахуванні або виплаті податок не утримувався; від особи, яка не є податковим агентом; спадок (подарунки) від осіб, які не є членами сім\’ї першого ступеня споріднення; іноземні доходи та ін. види доходів.
Крім того, для отримання права на податкову знижку чинне законодавство дозволяє громадянам надавати декларацію про свої доходи за минулий рік протягом поточного року, а саме до 31 грудня 2016 року. Витрати, які платник податку має право включити до податкової знижки, визначені у ст. 166 Податкового кодексу, зокрема, це плата за навчання, сума витрат на сплату страхових платежів і пенсійних внесків, частина суми відсотків, сплачених за користування іпотечним житловим кредитом, тощо.

Відтак, цьогоріч 488 осіб вже реалізували своє право на застосування податкової знижки.

З більш детальною інформацією щодо порядку декларування громадянами своїх доходів можна ознайомитися на офіційному порталі територіальних органів ДФС у Чернівецькій області, в банері \”Декларування доходів громадян\” за посиланням: http://cv.sfs.gov.ua/deklaruvannya-dohodiv-gromadyan-2016.

peredplata