Цьогоріч на Буковині будуватиметься 10 освітянських об’єктів

«Пріоритетом в роботі крайової влади й надалі залишиться будівництво нових, реконструкція та капітальні ремонти навчальних закладів Буковини. Так, 40 новобудов регіону включені до регіональної програми будівництва, реконструкції та модернізації об’єктів соціальної сфери до 2015 року. Їх проектна потужність – понад 9,6 тис. учнівських місць», – наголосив сьогодні, 31 січня, голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв на крайових зборах керівників навчальних закладів області.

Найбільше об’єктів незавершеного будівництва, за його словами, у Глибоцькому та Сторожинецькому районах – 6, по 4 – на Кельменеччині та Хотинщині. Керівник крайової виконавчої влади відзначив, що з початку 2012 року відкрито ряд дошкільних навчальних груп, зокрема в с.Червона Діброва Глибоцького району, Вовчинецькому навчально-виховному комплексі на Кельменеччині та у с.Витилівка Кіцманського району. Окрім цього, було відкрито реконструйоване приміщення районного методичного центру управління освіти Глибоцької райдержадміністрації.

Михайло Папієв повідомив, що загальна сума державних коштів, виділених минулоріч на будівництво освітянських об’єктів області, складає понад 96,8 млн. грн. «Нагадаю, що до початку нинішнього навчального року відбулося урочисте відкриття новозбудованої Лужанської загальноосвітньої школи, здано в експлуатацію ІІ чергу Красноїльської гімназії та навчальний корпус Магалянської школи Новоселицького району. Впродовж жовтня здані в експлуатацію дошкільні навчальні заклади в селах Черешенька, Лівинці, Зелена та Станівці. Окрім цього, ми реконструювали спортивний зал Комарівської загальноосвітньої школи на Сторожинеччині, дитячий садок «Чебурашка» у селі Романківці та новий корпус Кулішівського навчально-виховного комплексу Сокирянського району».

Керівник крайової виконавчої влади сказав, що в області триває будівництво ще 4 освітянських об’єктів: добудова навчального корпусу школи в с. Мошанець Кельменецького району, реконструкція з добудовою навчального корпусу, спортивного залу та їдальні школи в с. Горішні Шерівці Заставнівського району, добудова навчального корпусу навчально-виховного комплексу в с. Тернавка Герцаївського району та будівництво школи у с. Усть-Путила на Путильщині. Крім цього, закладено капсулу під будівництво нової школи на 450 місць у селі Недобоївці Хотинського району.
Михайло Папієв також повідомив учасникам крайових зборів, що у 2013 році до переліку об’єктів будівництва, що будуть реалізуватися за рахунок коштів державного регіонального фонду, включено 10 освітянських об’єктів, повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata