З початку року на Буковині легалізовано 142 «сірі наймити»

Про це повідомляють у Головному фіскальному відомстві Буковини та відзначають, що найпоширенішими порушеннями залишаються недотримання працедавцями вимог податкового та трудового законодавства у взаємовідносинах з найманими особами та виплата їм зарплат «у конверті».

Відтак, впродовж двох місяців 2016 року податківцями області проведено 28 перевірок підприємств та фізичних осіб – підприємців з питань дотримання ними діючого законодавства при виплаті заробітної плати з обов’язковою сплатою податку на доходи фізичних осіб, а також виявлення необлікованих та прихованих доходів громадян.

З них, 22 перевірених – юридичних та фізичних осіб допустили порушення. Результат – «економним» працедавцям донараховано понад 2 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб та 36,7 тис. грн. єдиного соціального внеску. Крім того, до адміністративної відповідальності притягнуто 7 роботодавців – порушників.

У Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області наголошують, що мінімальна заробітна плата, а це законодавчо встановлений розмір заробітної плати за просту, некваліфіковану працю, нижче якого не може провадитися оплата за виконану працівником місячну, а також погодинну норму праці (обсяг робіт) – є державною соціальною гарантією, обов\’язковою на всій території України для підприємств усіх форм власності і господарювання та фізичних осіб, які використовують працю найманих працівників.

peredplata