Документи, які підтверджують податковий статус та види діяльності підприємця

Чернівецька ОДПІ звертає увагу, що для фізичних осіб – підприємців, які перебувають на загальній системі оподаткування, будь-яких інших спеціальних документів, які б підтверджували систему оподаткування, діючим податковим законодавством не передбачено.
А от для підприємців – єдинників документом, що підтверджує факт перебування на спрощеній системі оподаткування, є ще витяг з реєстру платників єдиного податку.
Отже, з метою виконання положень п. 177.8 ПКУ, незалежно від обраної системи оподаткування, єдиним документом, що підтверджує державну реєстрацію фізичної особи як суб\’єкта підприємницької діяльності є витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань.
Водночас, якщо для госпсуб’єкта, який здійснює виплату доходів фізичній особі – підприємцю, важливе підтвердження перебування такої особи на спрощеній системі оподаткування, обліку і звітності з причин, не пов’язаних з виконанням положень п. 177.8 ПКУ, таким документом є витяг з реєстру платників єдиного податку.
Відділ організації роботи Чернівецької ОДПІ

peredplata