На Одещині день жалоби за загиблими у пожежі шістьма дітьми

Жахлива трагедія сталася у селі Шабо Білгород-Дністровського району. Там під ранок 21 квітня загорівся приватний будинок на вулиці Кооперативній, 6.
Як повідомив заступник начальника облуправління ДСНС Михайло Вовк, загоряння сталося через необережне поводження з електроприладом. «Вчора були погані погодні умови, був дощ. Діти намочили взуття. Мати поставила його сушити біля електродуйчика. Вночі прокинулася від того, що відчула дим. Відчинила вікно, аби провітрити кімнату. Доступ кисню спричинив раптове загорання. Мати отримала опіки обличчя та рук. І чи то від стресу, чи від больового шоку побігла на вулицю. Діти залишилися в будинку. Кімнати там були оббиті пластиком, це пришвидшило загоряння. Смерть усіх шістьох наступила через отруєння чадним газом. Наймолодшим близнюкам було по 4 місяці, найстаршому – 10 років», – розповіли рятувальники.
Коли на виклик прибув перший підрозділ пожежників, всередині будинку і на даху бушував вогонь. Через дві хвилини після початку гасіння обвалилася покрівля. Ускладнило гасіння пожежі те, що на момент прибуття рятувальників будинок не був від\’єднаний від електропостачання. Вогонь вдалося ліквідувати лише через півтори години. Вже ранком, розбираючи конструкції згорілого будинку, були виявлені тіла дітей.
За словами рятувальників, батька дітей вдома не було, він перебував на роботі. Сусіди і місцеві органи влади характеризують сім\’ю як нормальну. Нині на місці події продовжують працювати експерти. Із батьками, які втратили усіх дітей, працюють психологи.
У зв\’язку з цією трагедією, 22 квітня, у відповідності з розпорядженням голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі, в Одеській області оголошено день жалоби. Про це на своїй сторінці у Facebook написав його перший заступник Володимир Жмак.
Сергій Горицвіт

peredplata