В Чернівцях відбулося ЗНО з математики

11-го травня по всій Україні відбулося ЗНО з математики. Традиційно, за процедурами тестування стежили спостерігачі Громадянської мережі “ Опора ”. Загалом ЗНО з математики, так само як і з української мови та літератури пройшло на високому рівні, проте спостерігачами були зафіксовані окремі порушення.

Зокрема, під час спостереження в Чернівецькій спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів фізико-математичного профілю №6 було виявлено, що в одній з аудиторій інструктор дозволила виносити зошити з тестовими завданнями з пункту тестування ще до завершення складання тестування абітурієнтами, що заборонено процедурою. Представник УЦОЯО в Чернівецькій області повідомила, що інструктору було зроблено зауваження і в подальшому вона не буде приймати участь в організації ЗНО. Разом з тим, відповідальний за пункт тестування Дем’янчук В.Н. намагався видати спостерігачу “ Опори ” протокол про завершення процедури тестування ще до того, як абітурієнти склали тести, пізніше він заперечував цей факт. Всі виявлені порушення були занесені в протокол.

Варто зазначити, що специфікою цьогорічного тесту є поєднання результату ЗНО з Державною підсумковою атестацією не тільки з української мови та літератури, але й з математики чи історії України (на вибір). Наступне тестування з історії України відбудеться 13-го травня.

Прокоп Тарас, координатор спостереження за ЗНО в Чернівецькій області

peredplata