Чернівецька «Трембіта» – лідер у сплаті податку на прибуток

За п’ять місяців цього року бізнес Буковини сплатив майже 73 мільйони гривень податку на прибуток

Про це повідомляють у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області і відмічають, що до Державного бюджету понадпланово надійшло більше як 8,6 мільйонів гривень. У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження з цього податку зросли більше як у півтори рази.

Значна частка з податку на прибуток сплачена промисловими підприємствами – 42,8 відсотки або 31,2 мільйони гривень. До аналогічного періоду ріст 7,8 відсотків. Торговельним підприємствам належить – 27 відсотків або майже 20 мільйонів гривень від усієї суми, що більше як торік лише на 1 відсоток.

На особливому контролі фіскальної служби області перебувають підприємства, які декларують збитки. Усього в області нараховується 265 таких підприємств, серед яких 198 новостворених. Сума збитків складає майже 987 мільйонів гривень.

Щоб вирівнювати таку диспропорцію при сплаті податку на прибуток у відомстві ефективно впроваджуються заходи направлені на руйнування схем мінімізації та збільшення надходжень до бюджету.

Така протидія уже дає позитивний результат і свідчить, що деякі суб’єкти господарювання, щоб мінімізувати податкові надходження іноді декларують «штучні збитки». Це підтверджується тим, що торік податкові аудитори під час проведення перевірок зменшили неправомірно задеклароване від’ємне значення об’єкту оподаткування податком на прибуток на 23,6 мільйони гривень, а за п’ять місяців цього року вже на 12,1 мільйони гривень.

Загалом, до фіскальної служби Буковини декларації з податку на прибуток за 2015 рік подали 2547 платників. Дана категорія бізнес – спільноти задекларувала обсяг доходів у сумі майже 13,9 мільярдів гривень, що на 1,3 мільярди гривень перевищує показники 2014 року. Також збільшилася задекларована сума податку прибуток – з 40,4 мільйонів гривень торік до 65,1 мільйона гривень відповідно цього року.

Безсумнівним лідером у сплаті податку на прибуток є ТДВ «Трембіта». Також, серед бюджетоутворюючих – Завод «Кварц», ПП «Артон»та ТОВ «Хрещатик Агро».

peredplata