Чернівецька область: за останні 3 доби виникло 4 пожежі

За останні 3 доби в Чернівецькій області сталося 4 пожежі. Так, 15 липня у селі Мамаївці Кіцманського району сталася пожежа в житловому будинку. Загорання сталося в приміщенні кухні. Оскільки в даному домогосподарстві ніхто не проживав, пожежу помітив мешканець сусіднього будинку, який побачив дим, який виходив з вікна. Чоловік повідомив про пожежу за номером 101. За місцем виклику були направлені рятувальники міста Кіцмань та місцева пожежна команда смт Лужани. Вогнеборці ліквідували пожежу, не допустивши подальшого поширення вогню по житловому будинку. Завдяки цьому від знищення були врятовані житловий будинок, в якому виникла пожежа, та розташована поруч господарська будівля, на яку могла перекинутися пожежа. Вогнем знищено меблі, речі домашнього вжитку.

16 липня у селі Горішні Шерівці Заставнівського району виникла пожежа в господарській будівлі. Загорання сталося на горищі будівлі. Дерев’яні конструкції перекриття споруди та сіно, яке зберігалося на горищі, сприяли швидкому розповсюдженню вогню, тому полум’я за короткий проміжок часу поширилося по всьому горищі на площу 60 кв.м.. Також існувала загроза перекидання пожежі на розташований поруч житловий будинок. На місце події були направлені рятувальники міста з міст Чернівці та Заставна. Вогнеборці ліквідували пожежу, не допустивши подальшого поширення полум’я. Полум’ям знищено шиферне покриття, 4 тонни сіна. Попередньою причиною виникнення пожежі є коротке замкнення електромережі.

Ще 2 пожежі в Чернівецькій області сталися у селі Костичани Новоселицького району, під час якої горів легковий автомобіль «Лада», та в селі Вашківці Сокирянського району, де виникла пожежа в приватному саду. В обох випадках пожежно-рятувальні підрозділи на місце події не викликалися, оскільки загорання автомобіля вдалося ліквідувати місцевим мешканцям за допомогою підручних засобів, а пожежа в саду самоліквідувалася. Постраждалих на пожежах немає – інформує прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області.

peredplata