У столиці Буковини буде створено європейський центр дружби та партнерства

У столиці Буковини буде створено європейський центр дружби та партнерстваІдею створення центру обговорили учора, 1 серпня, під час зустрічі голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян та Президент Федеративної землі Швабія (Німеччина) Юрген Райхерт . За словами виконавчого директора Інституту Музикознавства Аугсбурзького університету Отто Галабріна, таким чином буковинці зможуть отримати доступ до найповнішої інформації про усі регіони й міста-побратими нашого краю.

Також Юрген Райхерт запропонував розпочати підготовку до реалізації проекту з реновації за європейськими стандартами одного з чернівецьких скверів, що у майбутньому символізуватиме партнерство Швабією з Буковиною. На його думку, міський сквер, що знаходиться навпроти колишньої резиденції буковинських митрополитів, міг би слугувати чудовим прикладом втілення ідей європейського паркового мистецтва. «Втім будь-яким роботам з благоустрою території скверу повинне передувати всебічне громадське обговорення цієї ідеї», – наголосив Президент Федеративної землі Швабія.

Відтак сторони обговорили питання налагодження партнерських відносин між Чернівецьким обласним центром соціальної реабілітації «Особлива дитина» та відповідною установою м.Аугсбург (Швабія). «Така співпраця включатиме обмін досвідом між фахівцями двох установ та надання буковинському реабілітаційному центру гуманітарної допомоги», – відзначив Юрген Райхерт.

Насамкінець, Іван Мунтян та Юрген Райхерт спільно з головою Чернівецької ОДА Олександром Фищуком та Чернівецьким міським головою Олексієм Каспруком оглянули декілька приміщень у центрі Чернівців, у яких можна би було розмістити вищезгаданий європейський центр дружби та партнерства.

peredplata