У Головному управлінні Пенсійного фонду України в Чернівецькій області відбулася колегія

У Головному управлінні Пенсійного фонду України в Чернівецькій області відбулася колегія Про стан реалізації п. 2 Прикінцевих положень Закону України “Про загальнообов\’язкове державне пенсійне страхування” в частині призначення пенсій за вислугу років обговорили у Головному управлінні Пенсійного фонду України в Чернівецькій області під час засідання колегії при начальнику Головного управління.
– Станом на 1 березня 2017 року на обліку в управліннях Фонду Чернівецької області перебуває 5,1 тис. осіб, які отримують пенсію за вислугу років, а це – 2,2 % загального контингенту пенсіонерів. Середній розмір такої пенсії складає 1580 грн., що на 9,94 % більше, ніж станом на 1 березня 2016 року. 59,5 % одержувачів пенсій за вислугу років вже досягли 55-річного віку серед жінок та 60-річного віку – серед чоловіків, – зазначив начальник Головного управління в області Михайло Романів.
Особливу увагу зосередив на проведенні роботи щодо надання допомоги громадянам краю у зборі та підготовці документів для підтвердження стажу роботи, що дає право на пенсію за вислугу років.
Наголосив керівникам підрозділів обслуговування громадян на посиленні контролю за станом опрацювання пенсійної документації та безумовного дотримання норм чинного законодавства при призначенні (перерахунках) пенсій, в тому числі пенсій за вислугу років.
Також під час колегії обговорили питання розширення мережі дистанційних послуг, організації роботи фронт-офісів, остаточного переходу з квітня поточного року на роботу в системі обслуговування громадян та обробки пенсійної документації на базі централізованих інформаційних технологій.

peredplata