Іван Мунтян: Міжнародна траса «Чернівці-Порубне» – візитна картка Буковини та України

Іван Мунтян: Міжнародна траса «Чернівці-Порубне» – візитна картка Буковини та УкраїниПеребуваючи із робочим візитом на Буковині, Міністр інфраструктури України Володимир Омелян оцінив якість ремонтних робіт, що нині тривають на ділянках траси міжнародного значення М-19 «Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблче». Так, високопосадовець наголосив на тому, що підрядні організації, які неякісно виконуватимуть дорожні роботи за бюджетні кошти, у майбутньому не допускатимуться до їх виконання.

У свою чергу голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян відзначив, що відрізок міжнародної траси М-19 «Чернівці-Порубне» є візитною карткою Буковини та України, адже саме цією дорогою найперше користуються іноземці, які перетинають українсько-румунський кордон. Тому, на думку посадовця, ця дорога потребує посиленої уваги з боку національних урядових структур.

«Сьогодні стан буковинських доріг залишає бажати кращого. Минулими роками дорожнє господарство області не отримувало належного фінансування й через це зараз необхідно ремонтувати абсолютно всі дороги в регіоні. Нині справа зрушилась з мертвої точки, але все одно коштів на повноцінний ремонт бракує. Сподіваємося, що у наступному році ситуація зміниться в кращий бік», – зазначив Іван Мунтян.

Відтак, посадовці оглянули потужності міжнародного аеропорту «Чернівці». Нещодавно підприємство відновило свою діяльність і за умови надходження необхідного фінансування отримає можливість приймати великогабаритні літаки. Для цього необхідно реконструювати злітно-посадкову смугу аеропорту, відремонтувати світлосигнальну систему та оновити технопарк підприємства. Про це повідомляє прес-служба обласної ради.

peredplata