Колишній працівник «Чернівціобленерго» вчиняв махінації з показниками спожитої електроенергії

Працівники прокуратури Чернівецької області спільно із співробітниками кіберполіції в межах кримінального провадження, зареєстрованого за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу мереж електрозв’язку вчинене групою осіб) КК України, провели 27 обшуків по різних об’єктах області та в житловому приміщенні, де незаконно втручались у роботу електролічильників.
Досудовим розслідуванням встановлено, що колишній працівник ПАТ ЕК «Чернівціобленерго», переслідуючи умисну корисливу мету направлену на незаконне отримання неконтрольованих державою доходів, володіючи достатнім рівнем технічних та комп’ютерних знань в галузі електроенергетичного сектору, розробив план вчинення злочину, залучив колишніх колег по роботі з ПАТ ЕК «Чернівціобленерго» та з 2013 по перше вересня 2016 року надавав приватним підприємцям незаконні послуги, пов’язані із зменшенням показників обсягу фактично спожитої електричної енергії.
Як повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області, 1 вересня під час проведення санкціонованого обшуку, за місцем проживання 43-річного організатора злочинного угрупування, правоохоронці виявили та вилучили знаряддя для вчинення вказаного злочину, а саме: лічильники; інструменти; пломбіратори та інші спеціальні призначені для цього засоби; пластмасові пломби; пломби підвищеного захисту у вигляді наклейок; наклейки з написом «ОПЛОМБОВАНО» та інше.
Крім цього, проведено обшуки в магазинах, ринках, СТО, саунах, аптеках, тощо, де вказані особи надавали свої незаконні послуги.
02.09.2016 організатору групи повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 361 КК України та цього ж дня обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.
Досудове розслідування триває.

peredplata