Психічнохворий чоловік хотів викрасти з садочка малолітню дитину

Подія трапилася вчора, 13 вересня, в одному з дитячих закладів у центрі Чернівців. У передвечірню пору у приміщенні садочка з’явився охайно одягнений, за словами батьків тамтешніх вихованців, невідомий чоловік. Біля нього крутилися ще двоє. Чоловік підійшов до виховательки однієї з груп та сказав, що прийшов за дитиною на ім’я Е. Почувши від педагога, що такої дитини тут немає, пішов до іншої групи. Одна з матусь вже забрала свого синочка, посадивши його до візочка. Чоловік вихопив дитя з візочка, жінка з криком кинулася за ним. Невідомий почав швидко йти, при цьому кричучи, що це у нього вкрали дитину, що ця жінка – злодійка…
Батькам вихованців закладу вдалося викликати поліцію. За їх версією, невідомого вчасно затримали. Сьогодні батьки, котрі водять своїх малят до цього закладу, знають, що чоловік, про якого йдеться – з Новоселиці, психічно неврівноважений. Наразі його буцімто поміщено до психдиспансеру. Люди перелякані, про це повідомляють всіх знайомих. Вони вирішили самотужки обладнати вхідні двері садочка домофоном.
Тим часом завідувач цього дитячого навчального закладу лише сьогодні повернулася на роботу з чергової відпустки. Керівник шокована тим, що трапилося. Їй відомо про надзвичайну подію, однак, з її слів, неадекватний «батько» вихопив дитину з візочка за межами дитячого закладу. Окрім того, мати дитини розповіла, що поліцейські, котрі приїхали на виклик, вимагали у неї доводів, що малюк – саме її. А не того чоловіка, дитина. ..
Батьки, що дізналися про «НП»з самого ранку телефонують до редакції, звинувачуючи нас у мовчанні. Вони запитують, кого зараз їм треба боятися: чоловіків, котрі почасти невідомо чого заходять до закладів, чи й поліції, що не може поки що належно діяти у подібних випадках.
Бо вчора, до прикладу, були відібрані певні пояснення і правоохоронці пообіцяли сьогодні продовжити свою роботу. Тим часом станом на 15-30 до садочка ніхто так і не з’явився…
Тож чекаємо належної реакції. Мовчати про такі факти ні поліції, ані освітянам не можна нізащо. Бо тут йдеться не про престиж, а про безпеку дитини у державному закладі.
Вл. інф.

peredplata