Микола Салагор зупинив контрабанду цигарок до Румунії через китайських підприємців

Микола Салагор зупинив контрабанду цигарок до Румунії через китайських підприємцівУ місті Бузеу (Румунія) уже кілька років працюють китайці. Вони спорудили там велику цигаркову фабрику. Цигарки виготовляють, але їх заборонено продавати у країнах ЄС. Китайці знайшли вихід. Через Україну. Завантажені цигарками фури в’їжджають в Україну. Тут же розвертаються і знову їдуть до Румунії. Але уже з українськими документами. Тобто цигарки, виготовлені в Румунії, миттєво стають українськими. І їх уже дозволено продавати в ЄС.
Ця схема довгий час діяла у Закарпатській області. Допоки генерал Москаль не зупинив китайсько-румунську аферу. Тоді ці контрабандисти (бо як їх інакше назвати? – ред.) перекинулися на Буковину. Через наші митниці вирішили поводити оборудки.
Та на заваді їм став генерал митної служби Микола Салагор. Він одразу розгадав схему китайсько-румунських «курців». Недавно дві фури, вщент набиті цигарками, з Бикеу не змогли в’їхати на територію Чернівецької області.
– Ми тут з нашою контрабандою цигарок ведемо непримиримий бій щодня, – говорить генерал Салагор. – А вони ще нам китайських цигарок підкидають. Ці схеми контрабанди на Буковині не пройдуть. Дійсно, дві фури розвернулися і подалися… до Одеської області. Шукатимуть там контрабандних дірок.
Сподіваємося, що одеські митники візьмуть добрий приклад із закарпатських і буковинських. І тоді цей цигарковий бізнес, який підприємливі китайці хотіли провести через Україну, зупиниться раз і назавжди.

peredplata