Чернівчанам покажуть фільм про переселенців «Втеча і Батьківщина»

7 грудня 2016 року об 11:30 у Червоній залі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбудеться офіційна презентація студентського документального фільму про переселенців «Втеча і Батьківщина».

Чернівчанам покажуть фільм про переселенців «Втеча і Батьківщина»

У фільмі представлені 11 інтерв\’ю: розповіді переселенців, які були змушені виїхати з Буковини в 1940-х роках і тих, хто вимушено покинув рідні домівки сьогодні – через анексію Криму та бойові дії на Сході України. Герої фільму – українські переселенці, які почали нове життя на Буковині, також запрошені на презентацію.

Працювали над проектом у двох містах: спочатку в Чернівцях, а потім у м. Амберг, де 24 листопада відбулась перша презентація. Німецько-українська команда, яка складалася з 28 людей, намагалася висвітлити переживання тих, кого змусили залишити вдома все і шукати нової долі на чужій землі.

Стрічка створена у рамках німецько-українського проекту «Meet Up: Deutsch-Ukrainische Jugendbegegnungen» студентами Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича та Східнобаварського технічного університету Амберг і Вайден.

peredplata