Через сотню пачок цигарок іноземець втратив тягач за 500 тисяч

За минулу добу працівниками пункту пропуску «Порубне», що на Буковині, було затримано два транспортні засоби із прихованими сигаретами, а прикордонниками відділу «Красноїльськ» виявлено схованку із двома пакунками тютюнових виробів.
Про це повідомляє прес-служба Чернівецького прикордонного загону.
Так, сьогодні близько першої години ночі в пункт пропуску «Порубне» прибув вантажний автомобіль марки «Мерседес», за кермом якого був 47-річний громадянин Туреччини. У прикордонного наряду, який виконував обов’язки зі службовою собакою «Річі», виникла підозра щодо можливого перевезення незаконних товарів. Під час поглибленого огляду вантажного автомобіля, спільною оглядовою групою з числа прикордонників та митників було виявлено 120 пачок сигарет марок «L&M» та «Davidoff», які знаходились у спеціально виготовленому тайнику.
За спробу незаконно перевезти сигарети через кордон, іноземець позбувся не лише товару, а й вантажного сідлового тягача, який було оцінено у 500 тисяч гривень.
А через кілька годин у тому ж пункті пропуску «Порубне» уже громадянин Румунії намагався приховано перевезти цигарки у своєму легковому автомобілі. Проте працівниками пункту пропуску було виявлено добре замасковану схованку, в яку 60-річний румун запакував 1726 пачок сигарет марок «Marlboro» та «Winston».
Виявлені сигарети вилучено, як і автомобіль, який було оцінено у 120 тисяч гривень. А на обох порушників складено протоколи про порушення митних правил.
Крім того, сьогодні вранці прикордонниками відділу «Красноїльськ», поблизу кордону з Румунією, було виявлено ще два ящики цигарок. Наразі тривають пошуки ймовірних власників покинутого краму.

peredplata