Мер Каспрук про закупівлю тролейбусів, борги «Чернівціводоканалу» та життєдіяльність міста

29 травня пройшов щотижневий брифінг у міській раді з мером міста – Каспруком Олексієм Павловичем.

Перше, що зазначив міський голова – це лист, якого він отримав із пропозицією дружби ізраїльського міста Натанія з Чернівцями.

«Натанія – це туристичне місто, в якого можна багато чого навчитись. Це високотехнологічна країна, яка може допомогти нашому місту стати на порядок краще. Також ми зацікавлені в туристичному обміні» – розповів пан Олексій.

Також оголошено тендер на закупівлю вживаних тролейбусів, але в той же час, департамент готує тендерну документацію для проведення закупівлі нових тролейбусів, а саме двох. В той же час поспішати із закупівлею старих тролейбусів не варто, тому буде спроба покатати чернівчан на нових та сучасних українських тролейбусах.

Незручне становище можна було спостерігати нещодавно із проблемою відключення води. За чутками, це водоканал відключав споживачам воду. Насправді, є чіткі процедури щодо цього питання. Обмежує рух споживання – Чернівціобленерго. Відключають ті насосні відкачуючи санкції, які є найбільші. Це , на жаль, спальні райони: Південно-кільцева, Бульвар. На сесії черговий раз виноситься питання про надання фінансової підтримки підприємству.

Про святковий тролейбус, який буде їздити у Чернівцях до дня захисту дітей розповіла Акимова Лідія – волонтер громадської організації:

«Тролейбус «Дитячий експрес» курсуватиме спеціальним маршрутом від вулиці Університетської до парку Шевченка з 10:00 до 15:00. Це тролейбус добра та єдності Він буде оформлений дитячими малюнками та віршами, які будуть написані на семи мовах, якими спілкуються у Чернівцях. Всі дітки будуть мати щасливі квитки та при виході отримуватимуть морозиво»

2 червня Чернівці готуються святкувати день захисту дітей. Начальник відділу сім’ї та молоді Світлана Скригунець, розповіла про новий проект у Чернівцях – «Місто дитячих мрій», який хоче допомогти діткам втілити у життя свої мрії. Дійство відбуватиметься у парку імені Т. Шевченка о 12:00. На заході будуть представлені різного роду розваги в залежності від вікової категорії дітей. Працюватимуть ігротеки, задаватимуться діткам різні загадки а також діткам будуть видавати id-картки з відбитками їхніх пальчиків. Будуть подарунки, солодощі та все те, що любить дітвора.

Також на брифінгу можна було дізнатись з вуст обласного координатора Чернівецької області Василя Фоменка про фестиваль інноваційної освіти – «Відкривай Україну». Це є півфінал відбору найкращих проектів з кожної області, який одночасно проходитиме в 9-ти обласних центрах України. Стартує фестиваль 3 червня о 12.00 в Чернівецькому національному університеті. Участь у дійстві буруть 5 команд з Чернівецької області(Хотин, Сторожинець, Сокиряни, Заставна, Новодністровськ) по 15 учасників кожна + вчитель та місцеві координатори та 5 команд з Тернопільської області. Фестиваль відкритий для всіх бажаючих, а також він є майданчиком для знайомств, обміну досвідом та налагодження співпраці між підлітками, вчителями і батьками.

peredplata