Цьогоріч в дороги Чернівців закатають 28 мільйонів гривень + ВІДЕО

Цьогоріч в дороги Чернівців закатають 28 мільйонів гривень + ВІДЕО
Незважаючи на складні погодні умови цієї зими, життєдіяльність міста убула забезпечена в повному обсязі. В цьому запевняли журналістів секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин разом з директором департаменту ЖКГ Дмитром Сірманом.

Загалом на прибирання та утримання вулиць Чернівців взимку щомісяця йде близько мільйона гривень. І, переконані чиновники, комунальники спрацювали добре. Хоча й не без огріхів.

З 504 кілометрів доріг вулиць міста розчищено було тільки 108 км. Пріоритетними були визначені вулиці, що пролягають тролейбусними та автобусними маршрутами. Тому, переконані в Ратуші, й вдалося уникнути зупинку громадського транспорту в період сильних морозів та снігопадів. Причиною того, що не всі вулиці розчищались є те, що спеціалізованої техніки мало і та, що є – зношена. Зокрема, амортизаційний знос її складає 67%, тому більше доріг розчистити технічно неможливо. Також до розчищення снігу залучалась техніка інших підприємств міста. Для повного ж задоволення потреб Чернівців потрібно 138 одиниць спецтранспорту. Міські чиновники переконують, що вже влітку цього року почнуть закупівлю снігозбиральної техніки.

Також великим викликом для комунальників стала стара водопровідна мережа центральної частини міста. Так, за період морозів до Чернівецького водоканалу надійшло понад 1000 заявок з приводу аварій у водопровідних мережах. З них тільки 50 залишилось ліквідувати. Тому, секретар міськради Віталій Михайлішин пообіцяв, що з першим теплом найбільш проблемні ділянки водомереж міста будуть замінені.

Вже на 2012 рік міська влада обіцяє ремонт доріг, тротуарів та міжбудинкових проїздів. Зокрема, на ремонт тротуарів в центральній частині міста планується виділити 600 тисяч грн. Загалом ж на ремонт доріг та тротуарів на 2012 рік передбачено 10 млн. грн з міського бюджету та 18 млн. грн.- з державного. Першочерговим є ремонт вулиць Каспрука, Шухевича, Боярки, Коцюбинського, ділянки біля Південно-Кільцевої, вул. Винниченка та тротуару по вулиці Рівненській (що цей тротуар, про жахливий стан котрого вже неодноразово писав \”Час\”, буде зроблено, Михайлішин особисто пообіцяв).

Також навесні почнеться прибирання вулиць та їх поливання. Графік цих робіт ми розмістимо на нашому сайті, так само, як і графік проведення ремонтних робіт на дорогах міста. Ми будемо контролювати якість робіт. І просимо наших читачів теж уважно слідкувати. Адже на ремонти виділяються наші кошти.

І на завершення Дмитро Сірман наголосив, що з 14 березня розпочинається традиційний місячник благоустрою в місті.

Що ж стосується політичних запитань, то Віталій Михайлішин вкотре наголосив, що ніяких політичних амбіцій немає.

ВІДЕО
Михайлішин про співпрацю з ОДА

Про те, як ми, ніби живемо в різних містах. Бо чернівчани по-іншому оцінюють діяльність комунальних служб.

peredplata