Кабінет Міністрів затвердив план заходів щодо впровадження накопичувальної системи загальнообов\’язкового державного пенсійного страхування на 2017-2018 роки.

Кабінет Міністрів України затвердив план заходів щодо впровадження накопичувальної системи загальнообов\’язкового державного пенсійного страхування на 2017-2018 роки з необхідністю внесення законопроекту про розміри страхових внесків до накопичувальної системи.
Згідно з проектом рішення, який має агентство, в I кварталі 2018 року планується розробити і подати законопроект про визначення розмірів страхових внесків і бази нарахування страхового внеску до системи накопичувального пенсійного забезпечення, який має визначити правила і загальні вимоги до програм обов\’язкової та добровільної участі в накопичувальній пенсійній системі.

Кабінет Міністрів затвердив план заходів щодо впровадження накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування на 2017-2018 роки.

До кінця 2017 року планується розробити і внести до парламенту законопроекти про критерії відбору недержавних пенсійних фондів; створення умов для вільного руху капіталів і введення нових фінансових інструментів для інвестування; забезпечення прозорості діяльності та звітності суб\’єктів системи накопичувального пенсійного забезпечення; вдосконалення вимог до компаній, які управляють пенсійними активами; визначення правил відбору і зміни недержавного пенсійного фонду, в якому враховуються внески до накопичувальної пенсійної системи.

До квітня 2018 року до Верховної Ради планується подати законопроекти про гарантування прав учасників накопичувальної пенсійної системи.

Кабінет Міністрів затвердив план заходів щодо впровадження накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування на 2017-2018 роки.

Також до 2018 року планується внести до парламенту законопроект про перерозподіл повноважень між Національною комісією, яка здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг (Нацкомфінпослуг) і Національною комісією з цінних паперів і фондового ринку (НКЦПФР) у сфері регулювання діяльності суб\’єктів недержавного пенсійного забезпечення, зокрема з урахуванням необхідності запровадження нагляду за діяльністю суб\’єктів системи накопичувального пенсійного забезпечення на підставі оцінки ризиків.

Як повідомлялося, 11 жовтня набув чинності закон про пенсійну реформу, який передбачає осучаснення пенсій із жовтня та підвищення мінімального страхового стажу для виходу на пенсію із 15 до 25 років із 1 січня 2018 року.
Закон передбачає запровадження з 1 січня 2019 року накопичувальної пенсійної системи.

peredplata